روزنامه اعتماد در شماره امروز خود نوشت:
«امکان ندارد برق بيش از دو ساعت قطع باشد.» اين جواب تلفنهاي مکرر درباره قطع برق در منطقه 3 شهرداري تهران و برخي مناطق ديگر است.
آن طرف سيمهاي تلفن خود پاسخ دهنده بسيار متعجب از قطع طولاني برق است و برايش قابل درک نيست همانند بسياري از چيزهايي که درک آن براي مجموعه وزارت نيرو سخت است. او بارها تکرار ميکند امکان ندارد، امکان ندارد. برق از ساعت 11 تا زمان نوشتن اين گزارش (18) قطع بود اما اين واقعيت دارد و ممکن است قطعي برق حتي به بيش از 10 ساعت هم برسد. پرويز فتاح وزير نيرو که بارها اعلام کرده در تابستان قطعي برق نداريم نتوانست به وعده اش همانند سال هاي ديگر عمل کند و برق به رغم اينکه بيشتر نيروگاه هاي برقابي وارد مدار شد باز هم قطع مي شود.
يک هفتهاي است که قطع برق به خانهها رسيده آن هم قطعيهاي چندساعته. چند شبي است منطقه رسالت، شريعتي، مطهري، وردآورد و... با قطع برق مواجهند و کسي پاسخگو نيست چون گمان قطع طولاني مدت برق به ذهنشان خطور نميکند. اما آنها بايد باور داشته باشند که توليد برق در چهار سال اخير و با افزودن مشترکين جديد هيچ افزايشي پيدا نکرد و طي چهار سال اخير در نقطه صفر قرار گرفت.
روز گذشته بسياري از شهرهاي ايران در شمال، جنوب، شرق و غرب با قطع طولاني برق مواجه بودند که پذيرش آن براي کارکنان وزارت نيرو دشوار است اما نبايد اين گونه باشد چون در چهار سال اخير تنها ظرفيت هاي دولت قبل به بهره برداري رسيد و وزارت نيروي دولت نهم هيچ آماري از عملکرد خود ارائه نداد.
خبرنگار اعتماد بارها از روابط عمومي وزارت نيرو خواستار آمار توليد برق پيشرفت نيروگاهها و... شد و آنها هم بارها به رغم وعدهشان در ساختمان کردستان زير قولشان زدند و آمار را ارائه ندادند که ميتوانست نشاندهنده مديريت قوي تا نقطه مقابل آن در وزارت نيرو باشد.اما آنچه از شواهد پيداست خاموشي مکرر برق و قطع آب نشان دهنده مديريت ضعيف در وزارت نيرو است. عقب افتادن از برنامه چهارم توسعه در وزارت نيرو همانند ساير بخشهاي اقتصادي کاملاً نمايان است که در بخش برق خود را بيشتر نشان داده است.
به عنوان نمونه يکي از شاخصهايي که در اهداف کمي بخش برق خودنمايي ميکند، مدت خاموشي براساس دقيقه در شبانهروز به ازاي هر مشترک است که بر اساس آن مدت زمان خاموشي در سال چهارم برنامه دو دقيقه و 30 ثانيه پيش بيني شده است. اين در حالي است که در حال حاضر زمان خاموشي بيش از سه ساعت است و روز گذشته بيشتر شهروندان با قطعي بيشتر از چهار ساعت روبه رو بودند که ناشي از توليد برق و ورود نيروگاه هاي جديد به مدار است.
ضمن اينکه وزارت نيرو نتوانست جلوي تلفات عظيم برق را بگيرد. طبق گزارش مرکز پژوهش هاي مجلس در حال حاضر تلفات کل شبکه برق بين 22 تا 23 درصد انرژي و در بعضي از مناطق کشور حتي تا 28 درصد بالا رفته است. توان متناظر با اين تلفات به 30 درصد مي رسد يعني از 36 هزار مگاوات حدود 10 هزار مگاوات توليد براي جبران تلفات انرژي مصرف مي شود. وزارت نيرو در چند سال اخير برنامه قابل توجهي براي کاهش تلفات ارائه نداده است، در حالي که تلفات انرژي مي تواند حداقل تا 12 درصد کاهش پيدا کند. با اصلاحي در شبکه ها مي توان اين کاهش 10 درصدي را حداکثر در يک برنامه پنج ساله به دست آورد و هزينه اجراي پروژه هاي مذکور نيز مي تواند از محل فروش انرژي توزيع نشده (که در تلفات از بين مي رود) تامين شود.
اما براي بخش توزيع که متاسفانه به رغم نياز به توجه کمتر مورد توجه است به دليل تاسيسات فرسوده و استفاده غيرمجاز از برق مشکلات عديده يي به وجود آمده است. اين مشکلات دست در دست هم دادند تا روز گذشته حداقل شش ساعت برق مناطقي از تهران و برخي از شهرستان ها قطع باشد. اين مشکلات اما در سال گذشته زودتر آغاز شد. تقريباً اواخر ارديبهشت سال گذشته قطع گسترده برق مهمان خانه ها شد و مصرف آنچنان بالا رفت که مسوولان وزارت نيرو از اول تيرماه برق را سهميه بندي کردند و جداول قطع برق را براي مناطق 22گانه تهران اعلام کردند. امسال اما آب و هواي مناسب در دو ماه ابتدايي سال به مدد مسوولان وزارت نيرو آمد.
اما طي هفته هاي گذشته اين تنها برق نيست که قطع ميشود، بسياري از مناطق تهران با قطع آب نيز مواجه اند آن هم بيش از سه ساعت و پاسخ کارکنان وزارت نيرو در مقابل دليل قطع آب بسيار جالب است؛ «ساعت 5/3 نيمه شب چه نيازي به آب داريد.» و آب باز هم قطع است. برق هم قطع است و وزارت نيرو هيچ پاسخي ندارد.
0 نظر:
ارسال یک نظر