هراس کودتاگران از تکرار حرکت سبز روز قدس در سیزده آبان

علی رغم اینکه سیاست مشخص کودتاگران انکار روز قدس سبز و تلاش برای سرپوش گذاشتن بر آن بود، بر اساس گزارش‌های رسیده به "موج سبز آزادی"، به نظر می آید کودتاگران از تکرار این حرکت عظیم در روز سیزده آبان امسال به هراس افتاده اند.





[caption id="" align="aligncenter" width="362" caption="اطلاع رسانی کنید"]اطلاع رسانی کنید[/caption]

در حالیکه در برخی سایت‌ها و محافل اینترنتی مانند بالاترین پیشنهادهایی در مورد تبدیل روز سیزده آبان به یک روز سبز مطرح شده است، به نظر می آید کودتاچیان خود زودتر از همه به این پیشنهادها واکنش داده اند. اسماعیل احمدی مقدم که پیش از این قبل از روز قدس و قبل از شهرآورد تهران، احتمال تحرک سبزها را در این روزها منتفی دانسته بود، اکنون با تکرار همان صحبت‌های گذشته در مورد روز سیزده آبان گفت "فكر نميكنم اتفاق خاصي بيفتد و ما نبايد خيلي نگران باشيم. روز قدس هم گفتم اتفاقي نخواهد افتاد كه اتفاقي هم نيفتاد،نباید خیلی نگران باشیم". این تاکتیک انکار روز قدس، اولین بار توسط رهبری در نماز عید فطر پس از جمعه (که تنها پیروان ایشان آن روز را به نماز عید ایستادند) به کار گرفته شد و به عنوان راهبرد کودتاچیان در مواجهه با حرکت عظیم و سبز مردم کشور در آن روز تبیین گردید. اکنون فرمانده نیروی انتظامی تهران با بیان اینکه "روز قدس هم گفتم اتفاقی نخواهد افتاد و اتفاقی هم نیفتاد" و تشبیه ضمنی آن موقعیت به موقعیت کنونی، به وضوح نگرانی خود را از موقعیت کنونی و نزدیکی روز ۱۳ آبان بیان داشته است. برخی تحلیلگران می گویند با توجه به اینکه روزهای ۱۳ آبان و ۱۶ آذر روزهایی متعلق به قشر دانشجو و دانش آموز کشور هستند و هر کدام ریشه در مبارزات دانشجویی و دانش آموزی با استبداد دارند، نگرانی اصلی مقامات تبدیل شدن اعتراضات دانشجویی کنونی در بدنه دانشگاه‌ها به حرکتی بسیار بزرگتر است که خود می تواند آغاز دوره جدیدی از اعتراضات گسترده دانشجویی یا دانشآموزی باشد.


اسماعیل احمد مقدم در ادامه صحبتهای خود با خبرنگاران اعترافات دیگری هم کرده است که به نوعی تحلیلهای مهمی در ارتباط با نتایج حرکت مردم در روز قدس سبز و حرکت‌های احتمالی در روزهای آینده میدهد. وی ادعا کرد که "ما با جنبش سبز يا جنبش ديگري اگر در چارچوب قانون باشد مشكلي نداريم و حتي اگر غيرقانوني باشد تا مرز آشوب تحمل ميكنيم اما اگر به آشوب و اغتششاش كشيده شود نيروي انتظامي برخورد ميكند. اما تصورم اين است كه روز ۱۳ آبان حادثه خاصي نخواهيم داشت.". این جمله خود بیانگر اینست که حرکت روز قدس جنبش سبز توانسته است این جنبش را به عنوان یک نیروی قانونی و در عین حال منتقد وضعیت کنونی به حاکمیت بقبولاند و آنان را وادار به اعتراف به این حضور بکند. اما سوالی که سردار جواب نداده اند اینست که چه کسی خواهان اغتشاش است و چه افرادی تلاش داشتند در روز قدس حرکت سبز و صلحآمیز مردم را به خشونت بکشند ؟ آیا بسیجیان و لباس شخصی‌ها نبودند که با اسپری و گاز اشک آور به زنان و مردان حمله کردند ؟ آیا سپاه نبود که قبل از روز قدس بیانیه‌ای تهدید آمیز علیه حضور سبز مردم در روز قدس منتشر کرد ؟ آیا نیروهای یگان ویژه نبودند که صحنههای ضرب و شتم فلسطینیان توسط نیروهای رژیم اشعالگر را در جلوی چشم مردم کشور خودشان زنده کردند ؟ اگر این وحشیگری‌های طرفداران دولت کودتا در روز سیزده آبان تکرار شود، آیا سردار فرمانده نیروی انتظامی باز سکوت خواهند کرد ؟ احمدی مقدم که در طی همبن مصاحبه به تخلفات و خشونت‌های نیروی انتظامی اشاره کرده و آنها را به ماموران"خودسر" نسبت داده است، اعتراف کرده که "مهمترين چيزي كه هنوز به آن نيازمنديم و فاصله زيادي با آن داريم اصلاح رفتار ماموران است مگر ميشود از راه غيرقانوني قانون ونظم را برقرار كرد؟" و وعده داده که "رفتار پليس هم در ظاهر و هم در باطن بايد درست شود،و سيستمهاي نظارتي را هم بايد تقويت كنيم و با مامور خودسر برخورد شديد شود و از سوي ديگر انبوه ماموران خدوم را هم تشويق كنيم. نبايد اين طور باشد كه هر جا ميرويم سئوال كنند كه آن گوشه اتفاقي افتاده است.". سوال بسیاری از مردم اینست که آیا این "رفتار نادرست" تا روز سیزده آبان اصلاح خواهد شد یا نیروهای تحت امر ایشان همچنان فرصت می خواهند تا تصمیم به اصلاح رفتار خود با حرکات قانونی مردم بگیرند؟


همچنین سوالی که کودتاچان و نظامیان حامی آنها باید پاسخ دهند اینست که زمانی که سردار احمدی مقدم به صراحت به نتیجه وحشیگری‌های نیروهای یگان ویژه اعتراف کرده اند که "یگان‌های ویژه دیگر اثر خود را از دست داده اند"، آیا مناسب نیست قبل از اینکه مابقی ارکان نظامی کشور مانند سپاه و بسیج نیز اثر خود را از دست بدهند، کمی در رفتار خود تامل کنند ؟


منبع